... end del af Henrik's hjemmeside

Oplevelser fra en junior-sommerlejr

Hos Åfolket-Nærum - KFUM-Spejderne i Danmark

junior

Afsted til Bæverbo på cykel. Vi fik en enkelt byge, men da holdt vi heldigvis pause ved tanken. Sussie punkterede og vi hjalp hinanden med at lappe den. Ellers var der kun få udbrud undervejs, anført af Nicolai Ullrich med Carsten Riis og Alex Zülle på hjul. Vel ankommet til Bæverbo spiste vi frokost. Så skulle der pioneres lidt og jeg mener lidt, for det blev ikke til så meget. Dagen blev rundet af med foliebakker og lejrbålshygge.

PU HA OG ØV. Regn hele søndag formiddag, men der blev da lavet spilleplade til Opundi-spil. Efter frokost blev der spillet. Det var en masse opgaver der skulle løses. Det var faktisk meget sjovt og vi blev gode til at spille Naver.

Mandag formiddag spillede vi videre og om eftermidagen byggede vi en flot vippebro. Der skulle laves 30 besnøringer og de var vist ikke lige gode alle sammen. Om aftenen kom Betina og Bjørn på besøg. Bettina havde kage med og vi drak en masse kakao og kaffe. Bettina overrakte også Opundi-mærket som vi fik for at have løst opundi-spillets opgaver.

Tirsdag bestemte børnene. Efter at vi havde lavet morgenmad og vasket op blev Lasse og jeg sat til at bygge en Opundi-spilleplade. Vi nåede også at spille lidt, men så skulle vi have frokost. Da vi var færdige med at spise skulle vi på indkøb. Turen lignede de andre tur bortset fra at vi lige skulle ind og kigge i BR legetøj. Spaghetti og kødsovs til aften og prop-spil inden vi gik til køjs.

udflugt

Onsdag var udflugts dag. Vi stod tidligt op og drog afsted til Hillerød. Vi skulle se Frederiksborg slot. Lige da vi havde parkeret cyklerne opdagede Alex at nøglen stadig lå i Bæverbo. UPS. På slottet var vi rundt for at finde hunde. Det var ikke så let og det blev også lidt kedeligt til sidst. Så spiste vi madpakker og bagefter tog vi i svømmehallen. Det var godt at få et bad. Der var også en vandrutchebane og en masse legeting i vandet. Om aftenen kom forældre og søskende på besøg. Vi lavede grillmad og fik kage, kaffe og kakao. Det blev en dejlig aften.

Torsdag skulle være idrætsdag, men det eneste vi nåede at spille var raftebowling. Det var tilgengæld skægt. Klokken 4 var der overraskelse. Vi skal ikke sove her i nat, men ude i skoven sagde jeg. DYYYB tavshed. Nå, men afsted kom vi da. Vi tilbragte natten i nogle faste bivuaker i Rude skov. Det var et spændende sted med nogle heste der skulle fodres. Jeg læste en histiorie der var så lang og kedelig, at alle faldt i søvn.

Fredag eftermiddag var der cykel o-løb i dyrehaven. Det blev klaret fint og næsten uden at der blev kørt forkert. Om aftenen lavede vi snobrød og jeg læste den samme historie igen, med det samme resultat. Alle sov.

Lørdag skulle vi bare rydde op og pakke sammen. Det var kedeligt, men det blev klaret.

Jeg vil gerne sige tak for en god sommerlejr. I var ikke så slemme. Jeg glæder mig til et nyt spejder år med masser af gode oplevelser.

Uffe