... end del af Henrik's hjemmeside

Barske Balter - en mandomsprøve.

Hos Åfolket-Nærum - KFUM-Spejderne i Danmark

Fredag d. 12 april 1996 samledes en gruppe unge spejdere fra Lyngby og Nærum plus ca. 5 elever fra Lyngby ungdomsskole, i alt 30, i Roskilde lufthavn.

Forud for turen fik vi lov til at kikke på nogle af de kort vi skulle bruge på turen, men de var russiske så derudfra kunne vi ikke regne destinationen for vores tur ud. (man havde bildt os ind at vi skulle til Letland, og det troede vi blindt på)

op

Selve turen blev, som vi alle senere erfarede præget at vabler, psykiske sammenbrud fibersprængninger og sved på panden. Til at starte med fik vi konfiskeret alt der gik under fællesbetegnelse "nødvendige fødevarer" d.v.s slik og cola og derudover ikke at forglemme cigaretter hvilket ungdomsskoleeleverne ikke brød sig om.

Herefter stod der vandring ud over pløjemarker på skemaet. Vi fik senere at vide, at vi havde gået et sted mellem 20-25 km PÅ PLØJEMARKER!! Jeg har aldrig i mine støvlers lange levetid fået en vabel, men en gang skal jo være den første; jeg fik 5 af slagsen.

Der blev prøvet grænser af, og der blev prøvet grænser af, og der blev prøvet grænser af!!! Komandokravl over reb, svømning i havnebassiner med rygsækken i en plastikpose, skydning med maskingeværer og meget mere.

Og som de fleste nok kan gætte blev der ikke sagt ret meget i bussen på vej hjem, bortset fra en enkelt lille gruppe på 5 Clan Cobra fra Nærum. Vi knevrede løs om alle de gode ideer der var dukket op på turen. Alt dette til stor gene for ungdomskoleeleverne der langt om længe havde fået cigaretterne tilbage.

Af Simon Andreasen